Jdi na obsah Jdi na menu
 


Report ročníku 2023

V našlapaném patnáctém ročníku jsme po dlouhém půstu sahali po znovuzískání titulu, který nám těsně unikl.

Turnaj se letos odehrával těsně po státních svátcích, tudíž dlouho nebylo jasné, které týmy přijedou nebo kdo bude na dovolené. Nakonec se sešla soupiska týmů, jejíž kvalitě se žádný předchozí ročník nepřibližoval. My jsme značně omladili, jelikož ze zdravotních důvodů nominaci na turnaj odmítla dvojice Bedrna st. a Víteček st., a naopak nás posilnila dvojce přespolních, Brabec a Farkota. Proti nám nastoupili klasičtí favorité turnaje Kondoři Malý Ratmírov, fotbalovými zkušenostmi prolezlá Poslední šance, nováčci SK Lemry, tradičně neodhadnutelní SKZ Radlice a troj násobní mistři Hanspaulské ligy Lesser Side.

Jelikož jsme před turnajem využili, že žijeme ve 21. století, obdrželi všichni obyvatelé Blažejova informační SMS o konání turnaje. Očekávali jsme tedy davy diváků, které by náš areál nemusel zvládnout. Na valné hromadě bylo rozhodnuto, že je potřeba rozšířit fanzónu. Tomuto rozšíření padl za oběť hnůj, který byl přesídlen do nové lokace nad hřištěm. Kapacita fanzóny byla zvětšena, food trucky s jídlem a pitím připraveny a turnaj tedy mohl začít.

Počasí nám letos přálo, tudíž všechny týmy dorazily a my mohli začít ve stanovený čas. Los nám přidělil do prvního kola Kondory. Bylo nám jasné, že této příhodné konstelace musíme využít, než nám začnou docházet naše omezené fyzické síly. Do tohoto zápasu jsme vlítli a podařilo se nám rozkoukávající se Kondory zaskočit. Brzy jsme vedli 2:0 a teprve v druhé půli se Kondorům podařilo snížit. Nicméně se nám povedlo si výsledek pohlídat a brali jsme velmi cenné 3 body.

Během pár odehraných zápasů bylo jasné, že nás nečeká jediný snadný zápas, který bychom mohli brát jako samozřejmost. Všechny týmy podávaly nadstandartní výkony, čímž jednoznačně naznačovaly, že je Jatka Cup mimo pozornost hráčských agentů a sázkových kanceláří neprávem.

V druhém kole nás čekal rodinný souboj brankářů, kdy naši bránu hájil Vašek Prinz a bránu soupeře, Poslední šance, Štěpán Prinz. Oba gólmani se vyznamenali, jelikož učinili zápas chudým na góly. Obě mužstva vstřelila pouze jednu branku, takže následovaly penalty. V těch lépe mířil soupeř a my rázem přišli o průběžné první místo.

Během zápasů ostatních týmů se objevil nepříjemný trend, kdy postupně brankáři podléhali zranění. V průběhu turnaje odpadli celkem 3 brankáři. Nám se naštěstí tato událost vyhnula, protože Vašek je naší jedničkou, dvojkou i trojkou zároveň.

V dalším zápase na nás čekal Lesser Side FC, který do našeho utkání nezískal jediný bod. Toho jsme potřebovali využít, abychom mohli pomýšlet na zisk titulu. Bohužel se opět ukázalo, že Lesser je tým, na který absolutně neumíme hrát. Nechali jsme se uspat jejich pasivní hrou před vlastní bránou, kde náš pomalý pohyb nepřinášel žádné šance. Naopak vzadu jsme kupili jednoduché chyby, jichž Lesser využíval a proměnil všechny tři střely na bránu v góly. O takovéto statistice jsme si mohli nechat zdát a odcházeli poraženi poměrem 1:3.

Bohužel se v průběhu turnaje začal progresivně zhoršovat zdravotní stav Lukáše Gottwalda. Tomu se horečka postupně čím dál víc přesouvala do nohou. Oproti přípravnému utkání předchozího dne, kdy sahal po ocenění Ference Puskáse, zahazoval i ty nejvyloženější šance jako milionář pětikoruny. Kvůli tomu jsme se museli v koncovce spolehnout na méně tradiční střelce.

Vzhledem k tomu, že nás již čekal čtvrtý zápas a my měli na kontě pouhopouhé čtyři body, věděli jsme, že musíme bezpodmínečně proti Radlicím zvítězit. Těm se do té doby taky moc nedařilo, tudíž ztráta dalších bodů by pro nás znamenala umístění na chvostu tabulky. Naštěstí se nám podařilo velmi rychle vstřelit branky a soupeř zápas víceméně vzdal. Utkání skočilo velmi jednoznačně výsledkem 5:0.

Před naším posledním utkáním se potvrdilo, jak extrémně byl letošní ročník vyrovnaný. Kalkulováním s výsledky v tabulce jsme došli k závěru, že výhra nám přinese konečné druhé místo, zatímco prohra nás může poslat na místo předposlední. Divákům ve fanzóně tedy z nervů a klobás praskaly kšandy a my šli do posledního zápasu.

V posledním kole se proti nám postavilo mužstvo SK Lemry. Bohužel jejich jméno by se dalo označit za klamavou reklamu, takže nám dali značně zabrat. Přesto jsme dlouho vedli a teprve až v závěru utkání ztratili vedení. Šlo se do penaltového rozstřelu, ve kterém jsme tentokrát nezaváhali a uzmuli pro sebe druhý bod. Tím jsme se v konečné tabulce dostali před našeho soupeře i SKZ Radlice.

S našim celkovými devíti body jsme pozorně sledovali zápas mezi Lesserem a Poslední šancí. V něm jsme potřebovali, aby Poslední šance získala méně bodů než my, tedy maximálně jeden, abychom si zajistili druhé místo. Lesseru se podařilo dovést zápas do penalt díky předvedené defenzivě a nám začala svítat naděje. Bohužel i Lesser si podobně jako my vylámal na nejlepším brankáři turnaje Štěpánu Prinzovi zuby a proměnil jedinou penaltu.

Turnaj jsme tedy opět zakončili na stupni vítězů, ale mistrovský titul jsme jako již mnoho let nezískali. Oproti tomu Kondoři titul obhájili, jelikož po prohře s námi už zůstali stoprocentní. Náš tým bojoval o nejlepšího střelce v penaltovém rozstřelu proti střelci ratmírovských Kondorů, který chytal nejlepší brankář turnaje. Přestože penalty Kondorů postrádaly přesnost, byli jsme osočeni, že výsledek byl předem domluvený. Tímto bych je chtěl ujistit, že vše probíhalo regulérně. Následně proběhlo vyhlášení pod dozorem bývalého ligového fotbalisty Tomáše Hunala. Týmy obdržely hodnotné ceny (například ručník nebo DVD s Belmondem) a Radlice oslavily jubileum svého klubu.

Děkujeme za turnaj a snad se se všemi týmy uvidíme i za rok!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář